«Άλεξ»: μια μικρή ιστορία στην Ελλάδα της κρίσης

 

Η ομάδα του Omikronproject.gr, που αποτελείται από ανθρώπους που κουράστηκαν να βλέπουν να λοιδορούνται με κάθε αφορμή οι Έλληνες,προσπαθούν να δείξουν στον κόσμο την ανείπωτη πλευρά της ελληνικής κρίσης, και να συντρίψουν τα αρνητικά στερεότυπα της χώρας μας.

Το πρωτότυπο video με πρωταγωνιστή τον Άλεξ , δείχνει ότι η εικόνα του τεμπέλη διεφθαρμένου Έλληνα είναι τουλάχιστον στρεβλή.

Advertisements

2 thoughts on “«Άλεξ»: μια μικρή ιστορία στην Ελλάδα της κρίσης

  1. Ενίοτε σε λανθασμένες ερωτήσεις, οι απαντήσεις που αντιστοιχούν να είναι κι αυτές λανθασμένες, εξαιτίας, ακριβώς, του ότι απάντησαν σε αυτές τις λάθος ερωτήσεις. Απλά σκέφτομαι ότι το βίντεο ενδέχεται να πληροφορεί όχι μόνο αυτούς που κινούνται με αυτά τα στερεότυπα, αλλά και αυτούς που δεν τα είχαν συγκεκριμενοποιήσει, τουλάχιστον όχι τόσο ξεκάθαρα όσο τα επιβάλλει η omikronproject, και αντίστροως ανάλογα να επιτυγχάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που επιδίωκε. Επίσης, όσο χαριτωμένο, φρέσκο και επικοινωνιακό κι αν είναι, μπορεί να μην είναι απαραίτητα και αποτελεσματικό, παρά μόνο σε ανθρώπους που τελούν εν συγχύσει. Έστω και για εκεί, αν επιτυγχάνει το σκοπό του, άξιο είναι. Απομένουν αυτοί που είναι εθισμένοι με τα στερεότυπα, στους οποίους, προφανώς, θα έχει αμφίβολο ή ανύπαρκτο αποτέλεσμα, και αυτοί που σκέφτονται χωρίς αυτά, οπότε και σε αυτούς αχρείαστο θα μείνει. 🙂

    Πέρα από τις παραδοξότητες αυτών των σκέψεων που τριγύρισαν στο μυαλό μου βλέποντας το βίντεο, το πρόσημο, γαι τη προσπάθεια της ομάδας αυτής, είναι θετικό.

  2. 2kappa συμφωνώ μαζί σου , δεν είναι παρά ένα χαριτωμένο και φρέσκο βιντεάκι από αυτά που κάνουν θραύση στο διαδίκτυο ..έκανα την αναδημοσίευση για αυτήν την ευχάριστη γεύση , που μας αφήνουν στο τέλος ..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s